Isteni házi habos meggyes sütemény kemencében sütve
Isteni házi habos meggyes sütemény kemencében sütve
Isteni házi habos meggyes sütemény kemencében sütve

Ajándékba sütöttem a kemencémben ezt az isteni finom sütemény, mely mellé saját készítésű rózsaszörpöt kínáltam.


Elkészítése:

Ez egy gáz tepsi méret,de kemencébe sütve..
Kb. 1,5 kg meggy kifejtve, kifejtés után cukrozzuk, a levét vízzel hígítva pudinggal felfőzzük és ha kihűlt a meggyel összekavarjuk. Egy tasak vaníliás pudingot használok fel hozzá.
A tészta elkészítése:
Egy edénybe szitálok 50 dkg lisztet, 1 sütőport elvegyítek benne, némi cukrot (egy maréknyit), pici sót, egy kis tejfölt, egy Rámát és 4 tojás sárgáját. Összegyúrom és állni hagyom a tésztát (hideg helyen, mely lehet 10 perc, de akár több óra is).
A tepsit kizsírozom, a tésztát akkorára nyújtom, mint a tepsi mérete,rásimítom a meggyes tölteléket és elősütöm, ez kemencében kb.10-15 perc.
Ez idő alatt a 4 tojásfehérjét pici citromlével felverem, amikor majdnem kész, akkor rakom bele a cukrot és tovább verem (ezt géppel csináltatom, mert a kezem nem bírná). Fontos, hogy a tojás valamennyi ideig hűtőben álljon, mert akkor lehet igazán kemény habbá veretni.
Amikor elősült a tésztánk, rásimítjuk a habot és visszatesszük még a kemencébe.. nagyon fontos,hogy ne legyen túl forró,mert megég a hab!
Most kicsit több tésztát készítve a habra rácsokat készítettem, ehhez kb. 30dkg-al több tészta kell.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept és fotó:
Hatvani Mária
Tündérkert