Mediterrán hangulatú amerikai ranch
Mediterrán hangulatú amerikai ranch
Mediterrán hangulatú amerikai ranch
Mediterrán hangulatú amerikai ranch
Mediterrán hangulatú amerikai ranch

A hideg, fagyos téli idő beköszöntével az ember legszívesebben nyakába venné a világot és meg se állna az első mediterrán országig, ahol ilyenkor is melegen süt a nap, a tenger kék és az eső is messzire elkerüli a vidéket.

Mai otthontúránk egy lenyűgöző Santa Barbara-i (Egyesült Államok) házba vezet, ahol a tervezők e csodás vidék páratlan hangulatát igyekeztek minél tökéletesebben megidézni.

A ház tulajdonosainak a kérésére a DesignARC munkatársai és Chris Moore tervező a Santa Barbara-i birtokra a környezethez illeszkedő, a mediterrán stílus legfőbb jellegzetességeit magán viselő, hagyományos épületet terveztek. A külsőleg egyszerű, letisztult formatervezésű lakóépület különlegessége a belső tér, amely inkább egy New York-i loftra emlékezteti a látogatót.A 3 holdnyi területet magában foglaló birtokon elhelyezkedő épület kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy minél kevésbé sérüljön  a környezettel való közvetlen, élő kapcsolat.
A ház külső és belső terei éles ellentétben állnak egymással: a külső falakon tükröződő hagyományos stílus helyét a bejárati ajtón túl a nyitott koncepciójú minimalista térszervezés veszi át.


A nappalikonyhaétkező egyetlen hatalmas, egybefüggő térben helyezkedik el. A rusztikus, széles panelekből rakott, szürke padló, a szabadon hagyott gerendázat jól ellensúlyozza a lakótér fehérségét és modern felszereltségét.


A stílusok közötti kontraszt tökéletes kihasználása és egyensúlyban tartása, a hatalmas, egybefüggő terek és a környezettel való közvetlen kapcsolat teszi ezt az otthont igazán lenyűgöző.Írta: R. Fonyó Barbara
(via)
kep-008

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz
A vidéki Ház közösségi oldalához,
melyet ITT is megtehetsz.
Ezáltal nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönjük!