Mediterrán tavaszi szellő – légies otthon
Mediterrán tavaszi szellő – légies otthon
Mediterrán tavaszi szellő – légies otthon
Mediterrán tavaszi szellő – légies otthon
Mediterrán tavaszi szellő – légies otthon

Minden háznak megvan a sajátos hangulata.
Van, amelyik színeivel, berendezésével az északi országok természetközeliségét juttatja az ember eszébe. Van, amelyik a nyár melengető sugaraira emlékeztet, és olyan is akad, amelyik a virágos rétet, a könnyű, tavaszi fuvallatot idézi meg.

Pontosan ez a lágyság, üdeség, frissesség tükröződik Carmina Sanz katalán lakberendező otthonának minden szegletében. A Mont-Roig del Camp településen található ikerház nyitott tereivel, világos árnyalatú, szürkésbarna falaival, vintage hangulatú és skandináv stílusú berendezési tárgyaival mindenkit elbűvöl.A színpaletta pasztell árnyalataival megteremtett otthonosság, a földig érő függönyökből áradó melegség a lakótér minden helyiségében tetten érhető. A kertre néző hatalmas ablakok és tolóajtók közvetlen kapcsolatot teremtenek a környezettel – egészen a tengerig ellátni a házból – és természetes fénnyel árasztják el a második otthonként funkcionáló épület minden terét: itt minden a benne élők és vendégeik kényelmét szolgálja.
Érdekes megemlíteni, hogy az egész ház mentes a harsány színektől, még a kiegészítőkre is visszafogottság a jellemző. Carmina saját bevallása szerint ez nem véletlen, mert számára – aki egész évben minták és színek között él – így lett ez a ház a nyugalom szigete.

Írta: R. Fonyó Barbara
kep-008
(via)

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz
A vidéki Ház közösségi oldalához,
melyet ITT is megtehetsz.
Ezáltal nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönjük!