Milyen egy spanyol imádnivalóan tökéletes ökootthon? Megmutatjuk!
Milyen egy spanyol imádnivalóan tökéletes ökootthon? Megmutatjuk!
Milyen egy spanyol imádnivalóan tökéletes ökootthon? Megmutatjuk!
Milyen egy spanyol imádnivalóan tökéletes ökootthon? Megmutatjuk!

Manapság kiemelkedő fontossággal bír a környezetvédelem, a környezettudatos életmód, hogy a jövő generációi is részesülhessenek a Föld jótéteményeiből. A környezettudatosság, a természet tisztelete az építészetben is egyre nagyobb szerephez jut.

Kiváló példája ennek a szemléletnek az a Madrid közelében épült ház, amely úgy szolgálja a fenntartható fejlődést, hogy közben a legnagyobb kényelmet nyújtja a benne élőknek.
A ház a maga nemében egyedülálló: a tervezők tökéletesen alkalmazkodtak a környék domborzati viszonyaihoz. Az épület két részből áll, a különálló tereket egy üvegfalú lejtős folyosó köti össze, amely követi a hegyek vonulatát: a kivitelezés során nem egyenlítették ki a szintkülönbséget, hanem a ház szerkezetét igazították hozzá.


A ház berendezése is a természetközeliséget sugallja: visszafogott, pasztell – bézs, sárgásbarna – színek a falakon, berendezési tárgyakon, sok fa az enteriőrben.
A bútorok között vannak modern és egyszerűbb darabok is, ez a kettősség az egész házra jellemző, de leghangsúlyosabban a konyhában érhető tetten: a főzés terének modern, letisztult arculatát az ebédlő rusztikussága ellensúlyozza.

Különleges látványt nyújt a hálószobával egy légtérbe épített fürdő a padlóba süllyesztett káddal.
A lakóépület energiaszükségletét is környezetbarát módon biztosítják: napelemekkel fűtik a medence vízét, a lakótérben pedig a kandalló által felmelegített levegőt csöveken keresztül juttatják el a többi helyiségbe.


Írta: R. Fonyó Barbara
kep-008
(via)

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz
A vidéki Ház közösségi oldalához,
melyet ITT is megtehetsz.
Ezáltal nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönjük!