Provence-i hangulat a spanyolországi Menorca szigetén
Provence-i hangulat a spanyolországi Menorca szigetén
Provence-i hangulat a spanyolországi Menorca szigetén
Provence-i hangulat a spanyolországi Menorca szigetén

Tenger mellett lakni egy fajta életforma:
az időd nagy részét a kéklő víz mellett töltöd, ruhád egy fürdősort vagy bikini, napnyugta előtt nem nagyon térsz haza az otthonodba…  és ez így megy nap nap után, éveken át.

Egy idő után azonban másra kezdesz vágyni, egy olyan lakótérre, ami már nem csak egy hely, ahova akkor térsz vissza, ha már ráuntál a tengerpart csodáira, hanem ennél több.
Ezek a gondolatok ihlették a következő képeken látható csodálatos családi ház újratervezését a tulajdonosok megváltozott igényeinek megfelelően.
30 év önfeledt vakációzással eltöltött év után a sziget központjában, a tengerparttól mindössze 800 méterre fekvő ház korábbi funkciója megváltozott: míg korábban a család csak esténként tartózkodott a házban, mostanság a tengerpart helyett a napjaik nagy részét itt töltik.A tágas, kényelmes házban, ahol a pinceszinten kívül még két szint található, három generáció él együtt, mégis jól elkülönülve.
A ház körül egy 75 négyzetméteres fedett veranda és egy hatalmas – 340 négyzetméteres – úszómedencés terasz szolgálja az itt lakók kényelmét.Az épület nem a hagyományos menorcai építészeti jegyeket viseli magán, hanem a tulajdonosok szívéhez közel álló toszkán és provence-i vonalat követi: a berendezés, a bútorok, a kiegészítők, a falfestmények mind-mind ezt a stílust tükrözik.


Írta: R. Fonyó Barbara
(via)
kep-008

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz
A vidéki Ház közösségi oldalához,
melyet ITT is megtehetsz.
Ezáltal nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönjük!